Savjeti za čišćenje

„Operite“ vazduh u svojim prostorijama

Da biste dobili svjež, opran vazduh, jednostavno postavite Rainbow u sredinu prostorije i pustite da radi brzinom čišćenja „low“ (mala).

Rainbow takođe može da dezodoriše ili aromatizuje vazduh u vašem domu. Jednostavno u rezervoar za vodu dodajte Rainbow sredstvo za svejž vazduh ili neki Rainbow miris.

Čišćenje tapaciranog nameštaja

Čišćenje tapaciranog namještaja
Rainbow se isporučuje s brojnim korisnim dodacima, ali malo njih ima tako raznoliku primjenu kao pribor za tapacirani namještaj. Pribor za tapacirani namještaj je sjajan za čišćenje sofa, stolica i drugog kućnog namještaja. Takođe je sjajan za čišćenje odeće i kaputa – uključujući kapute od vune, krzna i osjetljivih tkanina.

Čišćenje područja koja je teško dohvatiti

Rainbow čistač kalemova je vrlo mali ali zgodan dodatak. Zahvaljujući svom tankom dizajnu, može se s lakoćom koristiti za čišćenje ispod mašine za pranje ili sušenje vješa ili za usisavanje pristupačnih rashladnih kalemova frižidera. Možete čak da ga koristite za čišćenje mjesta koja je teško dohvatiti u vašem domu ili čak u automobilu.

Čišćenje jastuka

Da li ste znali da pomoću sistema Rainbow možete čak da očistite jastuke? Zbog toga je Rainbow dizajnirao Aerofresh kesu. Evo kako se to radi…

  1. Stavite jastuk u Aerofresh kesu.
  2. S priborom za tapacirani namještaj priključenim na kraj cijevi, čvrsto držite kesu oko cijevi. Uključite Rainbow i gledajte kako se isisava ustajao, prašnjav vazduh.
  3. Zatim, ne puštajući kesu i cijev, priključite crijevo na ispust za vazduh na uređaju Rainbow. Vaš jastuk se sada „napumpava“čistim, opranim vazduhom.

Korišćenje četke za prašinu

Ne zaboravite da stavite dodatak s četkom za prašinu za korišćenje u cijeloj kući. Pričvrstite je na Rainbow cijev i obiđite prostoriju uz snagu usisavanja. Počnite na jednom kraju prostorije i usisajte ogledala, roletne, draperije i zavjese, abažure lampi i prozorske daske. Brzo završite čišćenje tako što ćete četku za prašinu priključiti na produžno crijevo kako biste dohvatili ventilator na plafonu i gipsane vence, zidove i visoke tavanice.

Četka za prašinu je idealna za osjetljive poslove čišćenja – njena fina vlakna nježno čiste porcelan, umjetničke predmete, žaluzine na prozorima, itd. Ali takođe možete da je koristite za nježno čišćenje porodičnog psa ili maške, blago uklanjanje prašine, nečištoće i opale dlake kućnih ljubimaca. A savršena je i za uklanjanje prašine s kućnih biljaka.

Tvrdi podovi? Nema problema.

Dodavanjem pribora Rainbow RainJet na sistem za čišćenje, proširićete svoje mogućnosti čišćenja na mokro čišćenje keramičkih pločica i drugih tipova podova.

Sredstvo za čišćenje Rainbow Clean Floor je kompatibilna tečnost koja se može koristiti s priborom RainJet za brzo čišćenje i blistave rezultate. Pitajte ovlašćenog distributera sistema Rainbow kako možete da nabavite RainJet.

Korišćenje Rainbow pribora za naduvavanje

Povezivanjem crijeva na izlazni otvor za vazduh uređaja Rainbow, pomoću dodatka za naduvavanje možete bez napora da napumpate lopte za plažu, vazdušne dušeke i igračke na naduvavanje.

Drugo, koristeći dodatak za naduvavanje i „usisnom“ režimu dobićete savršen alat za čišćenje omeđenih prostora, poput prozorskih dasaka, kalemova frižidera i iza kućnih aparata.

Korišćenje raspršivača

Rainbow može da se koristi sa originalnim Rainbow raspršivačem. Jednostavno priključite Rainbow raspršivač na cev vašeg uređaja Rainbow, povežite crijevo u izlazni otvor za vazduh i koristite snagu uređaja Rainbow za raspršivanje brojnih proizvoda za čišćenje u domaćinstvu.

Raspršivač čak možete da napunite običnom vodom i koristite ga za ovlažIvanje kućnih biljaka ili čišćenje rešetkastih prozora.

Očistite prosutu tečnost

Kad vam se prospe tečnost ili dogodi nezgoda sa izlivanjem vode, sjetite se da upotrebite svoj Rainbow (s praznim rezervoarom) i usisate suvišnu tečnost.

*Pridržavajte se smernica iz korisničkog priručnika.